THE FASTEST DH-TIRE ON EARTH

Laat je niet tegenhouden door je grenzen, durf ze te overschrijden. Met een band die net zo compromisloos is als jij. De nieuwe Tacky Chan is ontwikkeld door hen die het beste van zichzelf geven. Voor wie het beste wil. Wat je doel ook is, streef het niet alleen na, jaag het na!

Schwalbe. Get There.


FROM RACETRACK TO HOMETRAIL


image-slider

Het ontwikkelingsproces van de Tacky Chan begon in nauwe samenwerking met het COMMENCAL / MUC-OFF team, dat de visie had om een nog krachtigere band te maken. Om deze visie te realiseren, begonnen ze met het handmatig aanpassen van het bestaande Big Betty loopvlak. Met dit "Frankenstein" prototype namen Amaury Pierron en Thibaut Daprela deel aan de wereldbekerwedstrijd van 2021 in Leogang en eindigden allebei op het podium. Dit resultaat bevestigde hun beslissing om vast te houden aan het idee.

image-slider

De teamleden en ingenieurs van Schwalbe hebben hard gewerkt om het profiel van de band aan te passen aan de specifieke eisen van de afdaling. Ze experimenteerden met verschillende snedes en patronen om de best mogelijke tractie, controle en snelheid op verschillende ondergronden te garanderen. De rijders van het raceteam, op de eerste plaats Amaury Pierron, testten de aangepaste band op verschillende pistes om zijn prestaties te optimaliseren. Het team en Schwalbe maakten in totaal 12 snedes en inderdaad, de Tacky Chan haalde hogere snelheden bij een nog hogere remtractie.

image-slider

Met elke opeenvolgende race werden de verbeteringen aan de band duidelijker. COMMENCAL / MUC-OFF begon medailles te verzamelen en de nieuwe band werd de voorkeursband van de renners. Uiteindelijk droeg de band ertoe bij dat het team 24 medailles won in 2 seizoenen, in totaal 17 wereldbekerwedstrijden en zelfs de algemene wereldbekeroverwinning in 2022 met Amaury.

image-slider

Het succes van de nieuwe band was het resultaat van een nauwe, eerlijke en spannende samenwerking tussen de rijders en de ontwikkelaars bij Schwalbe. Het ontwikkelingsproces van de Tacky Chan band was een reis vol uitdagingen, tegenslagen en vele successen. Het oorspronkelijke idee resulteerde in waarschijnlijk de snelste Downhill band van de afgelopen jaren. Schwalbe. Routebeschrijving.


AMAURY

Ik was vorig seizoen erg snel. En ik wil ook in de toekomst zo snel mogelijk zijn op mijn motor. Daarvoor heb ik een band nodig die mijn rijstijl zo precies op de grond overbrengt als nooit tevoren. Hier is hij - de nieuwe Tacky Chan.

MYRIAM

De precisie van de band is iets compleet nieuws. We gebruiken de Tacky Chan nu voor het 3e wereldbekerseizoen en hebben er verschillende medailles en een Over All overwinning mee gewonnen. Ik denk dat het een van de snelste banden ooit is!

MAXIME

We vroegen Schwalbe of we het Big Betty profiel een beetje konden tweaken, want we wilden weten of het mogelijk was om nog scherper te gaan. Ze stemden toe en zo begon het gezamenlijke ontwikkelingsproces met een resultaat dat ongeëvenaard is.


PRODUCT FEATURES

copyableLink.title
copyableLink.subTitle