Schwalbe binnenbanden zijn 100% recyclebaar.

Sinds 2015 recyclen wij fietsbinnenbanden en gebruiken het gerecyclede materiaal bij de productie van nieuwe binnenbanden zonder kwaliteitsverlies! Het recyclingproces vindt, met behulp van ons speciaal ontwikkelde devulkanisatieproces, plaats in onze fabriek in Indonesië. De energiebalans is uiterst positief als alle transportbewegingen in ogenschouw worden genomen: slechts een vijfde van de energie wordt verbruikt vergeleken met de productie van dezelfde hoeveelheid nieuw butyl.

HeSchwalbe binnenbandenrecycling werd onderscheiden met de Eruobike Green Award 2015, de Green Concept Award 2020 en de Duitse Duurzaamheidsprijs 2021.


HOE HET WERKT

DE DOOS:

Verzamel de binnenbanden in een doos. Elke kartonnen doos kan hiervoor gebruikt worden (let wel op de maat).

DE AFMETINGEN:

De omtrek van het pakket mag maximaal 300cm. bedragen.
Weet je niet zeker welke doos je moet gebruiken? Gebruik dan het liefst een standaard doos met de afmetingen 60 x 40 x 40cm.

HET GEWICHT:

Minimum: 15kg (ca. 90 binnenbanden). 
Maximum:18kg (ca. 110 binnenbanden)

BELANGRIJKE INFORMATIE OVER MOGELIJKE KOSTEN:

Het opsturen van oude binnenbanden is voor u gratis. Als er echter een doos wordt ingestuurd die zwaarder is dan 18 kg of een omtrek heeft van meer dan 300 cm kan dit hogere kosten met zich meebrengen. In dit geval behouden wij ons het recht voor om de daaruit voortvloeiende kosten door te berekenen aan de afzender.

DE INHOUD:

Verzamel uitsluitend gebruikte butyl-binnenbanden!
Alle merken binnenbanden zijn toegestaan!

LET OP! Stuur geen banden terug die gevuld zijn met een sealant (latexmelk). Dit kan ontstnappen tijdens transport en zo de dozen doorweken.

DE VERZENDING:

Zodra er voldoende binnenbanden verzameld zijn (min. 15kg max. 18 kg) plak dan de doos dicht (bij voorkeur met papieren plakband om de recycling van de verpakking mogelijk te maken), print het pakketlabel en plak deze goed zichtbaar op de grootste zijde van de doos.


VERZENDING IS GRATIS

>> LET OP: Alleen oude binnenbanden retour sturen voor het recyclingprogramma. Andere pakketinhoud (bijvoorbeeld klachten) worden hiermee niet in behandeling genomen! <<


Der Link wurde erfolgreich kopiert
Nutzen Sie ihn wo immer Sie möchten.